La Palma Kanariansaaret source:http://www.flickr.com/photos/txmx-2/3446045829/

La Palma

La Palma on aivan pieni Kanarian saari. Siellä on henkeä salpaavan upeat maisemat ja La Palma onkin saanut lisänimen La Isla Bonita (kaunis saari). La Palma on Kanarian saarista kaikista vihrein. Rannikolla on upeita metsiä sekä banaaniviljelmiä, mutta sisämaassa näkyy saaren vulkaaninen maaperä. Keskellä La Palmaa on mahtava kaldera, joka kohoaa lähes kahden ja puolen kilometrin korkeuteen. Kraatterin reunoilla on monta tähtitieteellistä observatoriota.

La Palma matkakohteena

La Palma soveltuu matkakohteeksi kaikille niille leppoisaa lomaa haluaville, jotka arvostavat kaunista luontoa ja jotka esimerkiksi harrastavat vaellusta, pyöräilyä tai sukellusta.

La Palman ostosmahdollisuudet

La Palmallakin voi tehdä ostoksia. parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat saaren pääkaupungissa Santa Cruzissa. Siellä järjestetään esimerkiksi Mercado Municipal –markkinat, joista voi ostaa tuliaisia kotiin. Suosittuja ostoksia La Palmalla ovat paikalliset käsityöt, paikalliset viinit ja liköörit sekä hunaja.

La Palman nähtävyydet

Tärkein nähtävyys La Palman saarella on luonto itsessään. Tuliperäinen mutta vehreä maisema, kallioiset rannat ja vihreät metsät ovat kerrassaan upeita. Suurin osa La Palmasta on luonnonsuojelualuetta. La Palman korkeimmalta kohdalta El Roque de los Muchachosista avautuvat upeat näköalat samoin kun Santuario de la Virgen Nieves on upea kohde vaeltajille. La Palman pääkaupungissa sijaitsee saaren tärkein kulttuurinähtävyys Plaza de Espana.

La Palman rannat

La Palma ei ole rantakohde, mutta kyllä sielläkin pääsee meren vilvoittavasta vedestä nauttimaan. Rannat La Palmassa ovat pääosin kalliorantoja, joten lasten kanssa niitä ei suositella. Kuitenkin saarella on myös muutama laavahiekkaranta, jotka sijaitsevat Los Cancajosissa, Tazacortessa sekä Naosissa.

Leave a Comment